Vores Hotel i Lemvig tilbyder beliggenhed i centrum, ved den gamle Kirke på Torvet

Velkommen til Lemvig, Vestjyllands smilehul og den gamle smukke Købestad grundlagt År 1234. Det ældste dokument som findes, bekræfter at
byen Lemvig er mindst 780 år gammel i (2013). Dengang blev byen stavet og udtalt som: (læmwich).Den gamle fiskerby & Købstad har i dag ca. 8.000 indbyggere og kendetegnes som Vestjyllands eneste bjergby. Byen har altid været en driftig handelsby. Her blandt bakker og bølger, i bunden af Lem-Vig og for foden af det smukke morænelandskab, findes Vestjyllands smilehul eller slet og ret, og med glimt i øjet, Lidenlund.

De fleste kender nok Henning Gantriis tegninger om ”Livets gang i Lidenlund”. Gantriis blev født 1918 i Lemvig, hvor hans far var værkfører på tærskeværksfabrikken Vestjyden. 

Han blev uddannet som lærer på Nørre Nissum Seminarium og flyttede i 1942 til København, hvor han arbejdede som tegnelærer, indtil han kunne ernære sig som fuldtidstegner.For folk som ikke har besøgt Lemvig endnu, kan byen først og fremmest beskrives som utrolig smuk, med fjord, sø og bakker. Faktisk kan den
flotte indsejling minde om en smuk norsk bygte, dog med mindre højde. Sejlbåde kan sejle lige ind i centrum af byen, og lægge til kajen i havnen og det er en drøm for de fleste sejlere. Der findes også en stor lystbådshavn ca. 2.3 Km ude af den flotte strandvej, som følger indsejlingen.

Lemvig har faktisk alt, stor lang gågade med mange flotte forretninger, havnen, søen, golfbane og ligger tæt ved havet. Flere museer,

Museet for Religiøs Kunst & Lemvig museum.

På Torvet findes den gamle nyrenoverede Kirke fra År 1250-(1500). Kirken var i sin oprindelige form en sengotisk langhusbygning, men fremstår i sin udvidede form som en langhusbygning med to henholdsvis tre sidekapeller mod nord og syd samt vesttårn.

Tårnet brændte i 1683 efter lynnedslag. Og måtte igen restaureres igen i År 1788 på grund af forfald. Hotel Tante Lemvig ligger på Torvet med udsigt til Kirken.​

Udviklingen af Lemvig Havn har taget fart, med nye bygninger, ny højvandssikring og en opdeling af Lemvig Havn i flere mindre pladser. 

Havnen er nyanlagt & færdig bygget i sommeren 2013.Besøgende kan vælge at gå en dejlig tur på Planetstien ved Lemvig, som er en skalamodel af solsystemet i målestokken 1-1 milliard. Den består af en række skulpturer i granit & bronze, der er opstillet i landskabet langs den del af Limfjorden, hvori Lemvig ligger. Dette er en herlig og flot gåtur gennem naturen. Med mange gode udsigter og flot natur. 

Det smukke landskab man kommer igennem, når man går på Planetstien, har inspireret digteren Thøger Larsen til teksten i de kendte sange "Danmark, nu blunder den lyse nat" og "Du danske Sommer-jeg elsker dig".

Håber I får mange gode oplevelser i Lemvig og igen Velkommen..​

Hotel Tante ApS

Torvet 8

7620 Lemvig

Klik her for rutevejledning

CVR: 43354108

Kontakt os

Telefon: +45 23 44 80 88

​Mail: info@hotel-tante.dk